Inloggen

 

Onze organisatie

Bij Stad Brugge voelen we ons als ‘civil servant’ trots op de historiek, betrokken bij het dagelijks leven en verantwoordelijk voor de toekomst van onze stad. We zetten volop in op innovatief werken en streven er op die manier naar om een vooruitstrevende werkgever te zijn. Kwaliteitsvol werken staat voor ons voorop. We werken op een respectvolle manier voor en samen met onze burgers.  
 

 

Civil Servant

Als Civil Servant staan we ten dienste van een ongelooflijk tot de verbeelding sprekende stad en haar inwoners.

 

Bij Stad Brugge voelen we ons als ‘civil servant’ trots op de historiek, betrokken bij het dagelijks leven en verantwoordelijk voor de toekomst van onze stad. 93 procent van onze medewerkers liet in onze welzijnsbevraging in 2023 optekenen dat ze het gevoel hebben zinvol werk te doen voor de organisatie en/of de maatschappij. 

 

We werken voor en samen met de burger elke dag aan een mooier Brugge om te wonen, te werken en te ontspannen.

Referenties

Hanne

Medewerker Interne Communicatie

“Als onze collega’s gelukkig zijn, maakt dat van hen trotse ambassadeurs die de waarden van Stad Brugge enthousiast en oprecht uitdragen. Dat heeft positieve gevolgen voor de dienstverlening van de Stad en dat beïnvloedt dan weer de tevredenheid van  alle Bruggelingen."

Tanguy

Medewerker Bus van de Bruggeling

“De bus is uniek in Vlaanderen. Hij rijdt elektrisch en is volledig klimaatneutraal. Op het dak bevinden zich zonnepanelen die onder andere onze computer van stroom voorzien. Zo dragen we ons steentje bij aan een beter milieu en een duurzame stad."

Bart

Hoofdredder

“Ik heb veel bewondering voor de expertise van mijn teamleden. Dankzij hun capaciteiten, inzet en toewijding hebben we een ijzersterke en deskundige reddingsploeg. Ik ben dan ook vastbesloten om op hetzelfde elan voort te gaan. Samen engageren we ons gepassioneerd voor een gastvrije en veilige badplaats waar het aangenaam vertoeven is."

Iris

Coördinator Preventie & Samenleven

“Het beeld van de ambtenaar of van de Stad is dat het log is, met weinig vernieuwing. Toen ik hier startte, merkte ik heel snel dat geen van die dingen kloppen. We streven enorm naar vernieuwing, met de blik gericht op de toekomst. Je merkt dat het echt helemaal geen logge ambtenarij is, maar dat we net heel vernieuwend werken.”

Sukran

Schoonmaakmedewerker

“Met het flexwerken, het nieuwe werken kun je heel goed je privé combineren met je werk. Je kunt de balans in evenwicht houden. Dat zijn dingen waar mensen die in andere organisaties werken wel van op kijken.”

Marc

Gemeenschapswacht

“Als gemeenschapswacht zijn we de ogen en oren van de stad. We zijn steeds alert maar tegelijk ook aanspreekbaar en we helpen waar nodig. Dat sociale aspect vind ik het leukste aan mijn job. Weten dat ik goed doe voor de mensen en hun appreciatie krijgen doet deugd. Het is ook heel fijn om te zien hoe bepaalde zaken worden opgelost door mijn toedoen.”

Kris

Medewerker Informatica

“Mijn werk is mijn hobby. Dat klinkt misschien eigenaardig, maar als je van je hobby je werk kan maken, dan is dat fenomenaal. Neem daarnaast nog eens alle voordelen die de Stad biedt en daarbovenop goeie collega’s. Wat mij betreft is het gewoon het totaalpakket die telt.”

Jessica

Arbeidscoach

“Mijn vorige werkgever was een fabriek waar je als werknemer een pionnetje was. Bij Stad Brugge ben je echt een mens en wordt er ook enorm veel rekening gehouden met de mensen.”

Lieselot

Educatief Medewerker Openbaar Domein

“Respect, zorgzaamheid, gelijke kansen en bescherming van de zwakkeren zijn voor mij kernwaarden. Ik wil mijn liefde voor het leven doorgeven aan anderen. Zowel jong als oud hoop ik te kunnen inspireren met de mooie fauna en flora die onze stad rijk is.  Via natuureducatie leren de Bruggelingen hoe ze beter voor onze natuur kunnen zorgen. Die is immers van levensbelang, niet enkel voor de planeet maar ook voor ons eigen welzijn.” 
NENO logo

Naar een nieuwe organisatie

Stad Brugge zet onder de noemer NENO (‘Naar Een Nieuwe Organisatie’) als jaren in op een moderne en efficiënte organisatie.

Onze ambitie is om als derde grootste stad van Vlaanderen een referentie te worden voor hoe een organisatie werkt, hoe modern personeelsbeleid wordt gevoerd, hoe klanten moeten worden behandeld. Flexibel werken, work-life balance, telewerk, duurzame mobiliteit zijn bij onze organisatie geen loze begrippen maar al jaren dagelijkse realiteit.

Wil je meer weten over werken bij Stad Brugge?

Bekijk dan zeker ook al onze troeven en onze vacatures!

Onze troeven Onze vacatures

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent
Stad Brugge gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.