Inloggen

 

Iedereen@brugge

We leven al een hele tijd in het digitale tijdperk, maar sinds Corona is er nog een extra gigantische versnelling gekomen. Het valt niet te ontkennen dat het steeds moeilijker wordt om volwaardig deel te nemen aan de samenleving als je niet beschikt over een minimum aan digitale vaardigheden. Bij Stad Brugge werken een 450-tal medewerkers die door de aard van hun werk tot op heden geen of weinig digitale vaardigheden nodig hebben om hun taken uit te voeren. Het gaat dan o.a. om medewerkers van Musea, Openbaar Domein, Schoonmaak, Facilitair Beheer en Vrije Tijd die geen typische kantoorfunctie uitoefenen. Veel mensen van deze groep medewerkers kunnen perfect overweg met computer en/of smartphone, maar dat geldt niet voor iedereen.

Om dit op te lossen hebben we project opgestart voor onze medewerkers die minder digitaal vaardig zijn. Concreet krijgen ruim 150 medewerkers een basiscursus digitale vaardigheden aangeboden tijden de werkuren. Elke deelnemer kan zelf kiezen voor een traject waarbij het accent ligt op het gebruik van een computer of op het gebruik van smartphone en tablet. Daarnaast krijgen alle 450 medewerkers een Microsoftaccount met e-mailadres van Stad Brugge en wordt ook dat ondersteund door een dag opleiding.

Algemeen Directeur Colin Beheydt: “We kunnen het ons als werkgever niet langer permitteren om de andere kant op te kijken als het gaat om basisvaardigheden die mensen nodig hebben om volwaardig deel te nemen aan de samenleving. We vinden dat we als overheidsinstelling onze voorbeeldfunctie ernstig moeten nemen. We zien het als onze maatschappelijke plicht om ook deze groep medewerkers digitaal te emanciperen. Met dit project creëren we sociale inclusie binnen de werkcontext en daarbuiten en geven we alle medewerkers het gevoel volwaardig mee te tellen."

Lees er meer over in het artikel dat verscheen in HRmagazine.

 

 

Team Selecties
2907
22 March 2022

Nieuws

22 March 2022
29 November 2021
22 March 2021
31 January 2021

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent
Stad Brugge gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.